Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Vacatures

Gastvrouwen/heren Wij zoeken met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

ICT-beheerder wij zoeken een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

Zes kunstenaars en de Haarlemse Urban Sketchers  exposeren in Kunst centrum Haarlem

 

"Monumentaal" werk

Tot en met 12 oktober a.s. toont het Kunstcentrum Haarlem onder de titel "Stadsgezichten Haarlem en Amsterdam" merendeels bekende maar ook onbekende in het oog springende monumenten(ensembles).

Zes kunstenaars en de Haarlemse Urban Sketchers*) laten U op tekeningen, foto's, litho's en schilderijen zien met welke kleuren en lijnen zij een kenmerkend gebouw of samenstel van gebouwen verbeelden. De Sketchers doen dit niet monumentaal in de betekenis van op groot formaat, maar weten op kleine schaal (bijv. 20 bij 30 cm) in hun tekeningen de ziel van wat Haarlem en Amsterdam betekenis geeft, nl. monumenten, te treffen.

Nog geen "Haarlem kunstwerk" aan de muur? Of steeds vergeten een "Amsterdam kunstwerk" te kopen? Loop naar binnen aan de Gedempte Oude Gracht nr. 117, laat U verrassen, wordt monumenten eigenaar. Meer info op: www.kunstcentrum-haarlem.nl;

*) De Haarlemse Urban Sketchers zijn onderdeel van een wereldwijd netwerk voor beginnende en gevorderde tekenaars die op locatie vastleggen wat zij zien.

Has Kuijpers

 

“Monumentaal Haarlem” door drie Haarlemse Urban Sketchers
“Monumentaal Haarlem” door drie Haarlemse Urban Sketchers

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie