HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

De tiende editie kon op veel publieksstemmen rekenen!

De stembussen zijn gesloten en de jury heeft haar stem laten gelden; de top tien van zowel de Publieks- als Juryprijs van de Geschiedenis Online Prijs 2019 is bekend.

De video "Haarlem in Vogelvlucht" is daarbij zeer verdienstelijk op een tweede plaats geëindigd! Slechts enkele tientallen stemmen kwam deze animatie-video tekort om op een eerste plaats te eindigen. Vanuit een veld met 95 andere inzendingen voorwaar een excellente prestatie!

Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om historische sociale media-accounts te nomineren.
De winnaars werden bekend gemaakt op donderdag 7 februari in de aula van de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

De historische animatie-video "Haarlem in Vogelvlucht" werd in het najaar van 2017 gepresenteerd en in de zomer van 2018 stond hij dan ook echt online op YouTube. Dit was een gezamenlijk project van de gemeente Haarlem, het Noord-Hollands Archief, Archeologisch Museum Haarlem en Haarlem Marketing o.a. in samenwerking met onze Historische Vereniging Haerlem. Het resultaat is nog altijd iets om trots op te zijn. De animatie heeft inmiddels meer dan 25.000 views op YouTube en is vijf dagen per week op groot scherm te zien in het bezoekerscentrum Anno Haarlem in het stadhuis. Het bezoekerscentrum heeft in 2018 al 15.000 bezoekers mogen verwelkomen.

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie