“Erfgoed Jong” bestaat één jaar

Jongeren met interesse in erfgoed 

 

Wat is Erfgoed Jong?
Erfgoed Jong is een onafhankelijk landelijk netwerk van jongeren tussen 16 en 30 jaar oud met interesse in én een mening over (immaterieel) erfgoed. Met lef, kennis en verrassende perspectieven willen zij de erfgoedwereld een nieuwe impuls geven. Het netwerk werd in april 2019 gelanceerd en is immer groeiende. Veertig enthousiaste leden zijn op het moment van schrijven bij Erfgoed Jong aangesloten. Zij hebben allemaal interesse hebben in erfgoed, een achtergrond op het gebied van erfgoed of zijn werkzaam in de culturele en erfgoedsector.

Wat doet Erfgoed Jong?
Allereerst wil Erfgoed Jong jongeren met interesse in (immaterieel) erfgoed met elkaar in contact laten komen. Hiervoor organiseren wij borrels en activiteiten op bijzondere locaties: afgelopen jaar bijvoorbeeld bij Museum van Loon in Amsterdam en het Nederlands Volksbuurtmuseum in Utrecht. Maar er zitten nog veel meer ideeën in de koker, van excursies tot masterclasses.
In 2019 lanceerde Erfgoed Jong een nieuwe website: www.erfgoedjong.com. Hier kunnen netwerkleden hun ideeën delen in blogs en artikelen. Ook op social media delen zij hun mening. Het doel is om deze ideeën verder te laten reiken dan het eigen netwerk, zodat de stem van jongeren óók het professionele werkveld bereikt.
Erfgoed Jong fungeert daarnaast als denktank voor organisaties die behoefte hebben aan een jonge, frisse blik. Wij nodigen instellingen in Nederland en daarbuiten van harte uit om een opdracht uit te zetten bij Erfgoed Jong als zij eenmalig of regelmatig een jongere aan tafel willen hebben. Samenwerking met jongeren is voor de erfgoedsector essentieel om te kunnen blijven meebewegen met de tijd (uit de Erfgoedstem van 8 april 2020).

Meer weten? Lid worden? Kijk op de website www.erfgoedjong.com of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..