ANBI status

ANBI publicatie vereisten

De Historische Vereniging Haerlem voldoet aan de voorwaarden die de Belastingdienst stelt aan de ANBI-status. Die status geldt vanaf 1 januari 2009 en is gebaseerd op artikel 6.33 Wet inkomstenbelasting 2001. Naast belangrijke voordelen voor de vereniging en haar begunstigers stelt de kwalificatie ook eisen. Een belangrijke eis is het publiceren van door de overheid voorgeschreven gegevens. De gevraagde gegevens en verwijzingen staan hieronder benoemd. 

Naam instelling
Historische Vereniging Haerlem, of Vereniging tot bevordering der kennis van heden en verleden van Haerlem e.o.

Kamer van Koophandel nr.:    40595769

RSIN/fiscaal nummer:    8006 61 242

Contactgegevens
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Zie ook de contactgegevens onderaan de website pagina’s en onder de kop ‘Contact’ op deze site.

Doelstelling
De vereniging stelt zich ten doel de bevordering van de kennis van en de belangstelling voor het heden en verleden van Haarlem en omstreken, alsmede het behoud van al zodanige zaken, die van historische, esthetische en/of van stedenbouwkundige betekenis zijn.

Beleidsplan
De bijzondere Algemene Ledenvergadering van 18 december 2013 heeft een beleidsplan van de vereniging voor de periode 2013-2017 vastgesteld dat is te vinden op deze website onder het hoofd Beleidsplan.

Bestuurssamenstelling
Deze is separaat op de site vermeld.

Namen van bestuurders
Deze zijn separaat op de site vermeld.

Beloningsbeleid 
Geen van de bestuurders krijgt een beloning.

Verslag van activiteiten
Jaarlijks wordt een jaarboek gepubliceerd waarin het jaarverslag en een financieel overzicht wordt gepubliceerd. Het jaarboek wordt onder alle leden gedistribueerd. Tevens is er jaarlijks een Algemene Leden Vergadering (ALV), waarin het verslag van de secretaris en dat van de penningmeester worden voorgelegd ter dechargering.

Financiële verslaglegging
Zie bovenstaand.

Uit de bestuursvergaderingen
Schenken is gunstig