Historische Werkgroep

Hans van Felius Klaas de Jong
Arjan Vink Dick van Gijlswijk
Frank Nivard Jan Boelhouwer
Leny Wijnands Corry Groesbeek
Boudewijn van Os (Secretaris)  

 

Leny Wijnands- van der Ley

Opleiding: studie geschiedenis aan de VU, Amsterdam, cum laude 1984, met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid.

Na de studie, twee jaar parttime als lector in het wetenschappelijk onderwijs en zeven jaar in het middelbaar onderwijs gewerkt; van mavo tot VWO en van brugklas tot eindexamenklas. Na een postdoctorale omscholingscursus, onderzoek naar het terugdringen van ziekteverzuim in bedrijven. Een verzuimbeheersingsproject opgezet bij een Haarlems bedrijf. En dit project met succes geïmplementeerd in de functie van Hoofd Personeel en Organisatie en lid van het Management Team. In die hoedanigheid een kwaliteitshandboek voor het hele bedrijf opgezet, waarna ISO certificering volgde.

Nu als vrijwilliger bezig met de geschiedenis van Haarlem. Als gewoon lid en als voorzitter (2002-2011) meegewerkt aan tal van historische publicaties. Zie daarvoor de Publicatielijst van de Historische werkgroep Haarlem op deze site. Verder, schrijven van fictie (onder meisjesnaam van der Ley): romans, kinderboeken, verhalenbundels. Klik hier.

Ondersteuning van de bibliotheek Zuid-Kennemerland met het opzetten van schrijfkringen in en rond Haarlem. Lid van de redactie van Nederland Schrijft. Jurylid bij de Nationale Schrijfwedstrijd rond de Boekenweek. Als schrijfcoach, ondersteuning aan beginnende schrijvers m/v.

Lid, historisch geweten