Volgeboekt. Feestelijke presentatie van het Jaarboek in het Verwey Museum Haarlem, Groot Heiligland 47.

De bijeenkomst is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Uitreiking eerste exemplaar Haerlem Jaarboek 2022

Graag nodigt de redactie van het Haerlem Jaarboek u uit voor de feestelijke presentatie van het Jaarboek 2022. Drie bijdragen in dit jaarlijks verschijnende pareltje van de vereniging gaan over de Haarlemse muziekgeschiedenis: Sabine Lichtenstein beschrijft het leven van Leonard Schlegel (1844-1913), ‘de Haarlemse Brahms’. Van heel andere (muziek)orde is het eerste Haarlemse popfestival van 1972. Peter Bruyn neemt de lezer mee naar het festival en laat de sfeer van toen proeven. Henk Kaan doet verslag van de restauratie van het Müller-orgel in de Grote of St.-Bavokerk, die mede noodzakelijk was vanwege de uitwerpselen van een kolonie dwergvleermuizen! Daarom wordt het eerste exemplaar van het Jaarboek overhandigd aan de voorzitter van Het Haarlemsche Muziekfonds, Jos Wienen.

De bijeenkomst vindt plaats op 14 juni - van 16.45 tot ca. 18.15 uur - in het Verwey Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Ampzing Genootschap.

De bijeenkomst is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Foto: Ter herinnering aan de veroorzakers van de restauratie is een van de pijpen van het Müller-orgel op creatieve wijze gedecoreerd. (Foto Chris Hoefsmit)