De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur

Hoofdwacht Coornhertzaal
Bollenschuur
Datum: dinsdag 20 februari 2024

Lezing  “De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur” door Marca Bultink

Datum: 20 februari 2024
Aanvang: 20.00 uur, inloop 19.45 uur
Waar: De Hoofdwacht
Door: Marca Bultink
Entree: € 5,- voor leden van de Historische Vereniging Haerlem, niet-leden betalen € 7,50.

Aanmelden is verplicht. Klik hier om u aan te melden.

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijna twee eeuwen bloembollencultuur hebben in de Duin- en Bollenstreek hun sporen nagelaten. Ondernemende families veranderden duinen en bossen in een bloeiend cultuurlandschap. Zij gaven het landschap zowel een economische als toeristische functie. Bloembollenkwekers en -handelaren bouwden bollenschuren en exportbedrijven, maar ook villa's en woonhuizen voor zichzelf en voor hun personeel. Ook veilingen, de tuinbouwschool en landschuurtjes behoren tot het bollenerfgoed, dat zo karakteristiek is voor de Bollenstreek. Meer informatie is te vinden op de websie chg-duinenbollenstreek.nl

Marca Bultink is freelance journalist, schrijver en cultuurhistorisch onderzoeker. Zij is actief voor organisaties op het gebied van cultuurhistorie, landschap en erfgoed in de Duin- en Bollenstreek. Zij werkt mee aan vele publicaties en projecten in het gebied tussen Haarlem en Leiden. Haar specialiteiten zijn de geschiedenis van de Bollenstreek en de bloembollencultuur, buitenplaatsen en landgoederen en buitenplaatsen en de Trekvaart Haarlem-Leiden.

 

Powered by iCagenda

Agenda

Wist u dat ook veel activiteiten toegankelijk zijn voor niet-leden?