Historisch Café

Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Historisch_Cafe_-_vrouwelijke_Turkse_pioniers
Datum: maandag 27 november 2023 20:00 - 22:00

Maandag 27 november 2023, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Janskerk, Jansstraat 40, Haarlem

Het Historisch Café van maandagavond 9 oktober heeft ‘Vrouwelijke Turkse pioniers’ als thema.

Dit naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling die op dit moment te zien is in het Verwey Museum Haarlem. Het is 60 jaar geleden dat de eerste Turkse gastarbeiders naar Haarlem kwamen. Daarbij ging het niet alleen om mannen, maar ook om vrouwen. Aan de hand van persoonlijke verhalen en objecten, maar vooral ook met foto’s schenkt het Verwey Museum Haarlem aandacht aan dit onbekende aspect uit de recente stadsgeschiedenis.

De lezingen worden gegeven door tentoonstellingsmaker Rade Eijckelhof en door Feride Koycu, tweede generatie Nederlands-Turkse vrouw en motor achter de tentoonstelling. De muziek is van Muberra, een leerlinge van het Haarlem College, dat deelneemt aan een educatieproject rond de tentoonstelling. Joost Mulder neemt de gesproken column voor zijn rekening. De toegang bedraagt € 5,00 (uitsluitend te voldoen per pin). Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Aanmelden is verplicht en kan via dit formulier.

Het Historisch Café is een avond voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Haarlem en omstreken en wordt elke twee maanden gehouden. Het is een initiatief van het Noord-Hollands Archief en wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Haerlem, de Stichting Historisch Schoten, Verwey Museum Haarlem en de Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief. Het Historisch Café trekt gemiddeld ruim 100 bezoekers.

Foto: Verwey Museum Haarlem

 

 

Powered by iCagenda

Agenda

Wist u dat ook veel activiteiten toegankelijk zijn voor niet-leden?