Lezing archeologie en hout onderzoek

Lezingen
lezing_hout3
Datum: dinsdag 18 april 2023

Locatie: Archeologisch Museum Haarlem

Op dinsdagavond 18 april a.s. geeft archeoloog en houtspecialist Silke Lange een lezing in het Archeologisch Museum Haarlem. Zij gaat ons meer vertellen over archeologisch hout, houtonderzoek en de voorwerpen uit onze eigen collectie. De lezing start om 20 uur en toegang is gratis. Meer informatie vindt u hieronder en op onze website.

Wie wil komen luisteren is welkom, wel vooraf aanmelden i.v.m. aantal zitplekken: via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Lezing over archeologie en houtonderzoek

Borden, trippen, tollen, een klapspaan, een vogelkooi en een middeleeuwse schep. De archeologische collectie hout uit Haarlem is eindeloos en bestaat uit gebruiksvoorwerpen die soms honderden jaren oud zijn. Op dinsdagavond 18 april komt archeoloog en houtspecialist Silke Lange meer vertellen over houtonderzoek en de houten voorwerpen van Haarlemse bodem.

In haar lezing gaat Silke in op alle facetten van hout en geeft voorbeelden uit haar dagelijkse praktijk. Bijvoorbeeld hoe blijft hout bewaard in de bodem, op welke manier behouden wij het hout voor de toekomst en vooral wat kan je door houtonderzoek nog meer over de voorwerpen te weten komen? Zoals de datering en herkomst van het hout en natuurlijk de vele verhalen die aan de hand van de Haarlemse houten voorwerpen te vertellen zijn.

Silke Lange is archeoloog en een van de houtspecialisten van in ons land. Zij is verbonden aan BIAX Consult en is betrokken bij talloze houtopgravingen in Nederland.

Tentoonstelling Haarlemmer Hout
De lezing wordt georganiseerd bij onze tentoonstelling ‘Haarlemmer Hout. Alledaagse voorwerpen uit Haarlemse bodem’. Voorafgaand aan de lezing is het mogelijk de tentoonstelling te bekijken.

Toegang gratis, wel aanmelden
De lezing wordt gehouden op dinsdagavond 18 april in het Archeologisch Museum Haarlem, Grote Markt 18K. De deuren van het museum gaan om 19:30 uur open. De lezing begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk i.v.m. beperkt aantal zitplaatsen via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

NB deze lezing is verplaatst van 4 april naar 18 april.

 

 

Alle datums


  • dinsdag 18 april 2023

Powered by iCagenda

Agenda

Wist u dat ook veel activiteiten toegankelijk zijn voor niet-leden?