Van Loghem en Tuinwijk Zuid

Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Tuinwijk_Zuid_6942446D-CB10-07CD-ACA5-6D93289603AD_0
Datum: maandag 29 januari 2024 20:00 - 22:00

Maandag 29 januari 2024, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Janskerk, Jansstraat 40, Haarlem

Het Historisch Café van maandagavond 29 januari heeft als thema ‘architect van Loghem en Tuinwijk Zuid’

In 2022 bestond Tuinwijk Zuid, een van de beroemdste scheppingen van de Haarlemse architect J.B. (Han) van Loghem, honderd jaar. In datzelfde jaar is van de hand van kunsthistorica Rudolphine Eggink het boek ‘J.B. van Loghem, architect van een optimistische generatie’ verschenen. Dit overzicht van het complete oeuvre van de architect is een uitgave van de Stichting Erfgoed J.B. van Loghem.

Rudolphine Eggink zal een lezing geven over het complex van 86 ‘middenstandswoningen’ rond twee binnentuinen. Tijdens de tweede lezing zal Frans Olofsen, als bewoner van Tuinwijk Zuid, de oorspronkelijke idealen van Han van Loghem onderzoeken en aan de praktijk toetsen.

De muziek wordt verzorgd door een gelegenheidsensemble bestaande uit Tuinwijk-Zuid-bewoners. Joost Mulder neemt de gesproken column voor zijn rekening. De toegang bedraagt € 5,00 (uitsluitend te voldoen per pin). Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.


Aanmelden is verplicht en kan via dit formulier.

Het Historisch Café is een avond voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Haarlem en omstreken en wordt elke twee maanden gehouden. Het is een initiatief van het Noord-Hollands Archief en wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Haerlem, de Stichting Historisch Schoten, Verwey Museum Haarlem en de Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief. Het Historisch Café trekt gemiddeld ruim 100 bezoekers.

 

Fotobijschrift: Tuinwijk Zuid anno 1992. Foto: Jos Fielmich.

 

 

Powered by iCagenda

Agenda

Wist u dat ook veel activiteiten toegankelijk zijn voor niet-leden?