Exposities

Onze huidige- en eerdere exposities

De Historische Vereniging Haerlem organiseert regelmatig exposities. De meeste vinden plaats in De Hoofdwacht, maar het gebeurt ook wel dat we op andere interessante locaties exposeren.
Hieronder vindt u een lijst van exposities die we in het verleden hielden, maar ook een overzicht van onze actuele- of toekomstige exposities.

Voor meer informatie over lopende projecten kunt u hiernaast de link naar onze agenda gebruiken.

Waar: Hoofdwacht
Entreegeld: gratis
Startdatum evenement: 2010-11-05
Einddatum evenement: 2010-11-06
Website: https://www.haerlem.nl

Tijdens de Kunstlijn 2010 is in De Hoofdwacht werk te zien van Angela Boogaard en Reen Sanderse, beeldend kunstenaars, fotograaf Robert van Rijn en Rosita van Wingerden-Haarsma, edelsmid. De Hoofdwacht is tijdens de Kunstlijn open van 11.00 tot 17.00 uur op zaterdag 6 en zondag 7 november.

 

Tijdens de Kunstlijn 2010 is in De Hoofdwacht werk van vier kunstenaars te zien. Angela Boogaard en Reen Sanderse, beeldend kunstenaars, en fotograaf Robert van Rijn tonen hun werk in de tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping. Rosita van Wingerden-Haarsma, edelsmid, exposeert in de Tademakamer op de begane grond.

 

Frans Hals - De regentessen van het oudemannenhuisDe tentoonstelling Hart-s-Tocht gaat over een individuele tocht door de tijd met als uitgangspunt het schilderij de regentessen van Frans Hals. Angela Bogaard maakte een tijdlijn vanaf 1664-2010. Deze tijdlijn is getuige van de geschiedenis en de evolutie. Religie, macht en rampen zijn vormen in de wereld die gevolgen hebben en bewustzijn brengen. De regentessen verdwijnen uit beeld en er verschijnen vrouwen die een belangrijke rol in de geschiedenis spelen. Pioniers die hun leven op een
goede manier kansen hebben gegeven. Zij moesten vechten en tegen de stroom in zwemmen.

Gastexposanten Reen Sanderse, beeldend kunstenaar en fotograaf Robert van Rijn werken sinds 2003 aan het project PelgrimRage. Hun aandeel is een persoonlijk verslag van een volksbeweging (pelgrimage). Van Rijn, man, brengt de feitelijke waarnemingen in beeld door middel van fotografie. Sanderse, vrouw, richt zich op de mystieke rol van het water met daarin de verbindende rol van Jezus. Dat maakt het zo bijzonder en krachtig.

.


Rosita van Wingerden-Haarsma maakt in eigen atelier unieke sieraden en objecten naar eigen ontwerp in o.a. zilver en goud. Soms maakt zij daarbij ook gebruik van edelstenen, hout of kunststoffen. Zij legt veel liefde voor het oude ambacht van goudsmid in haar werk. Humor is een belangrijke factor in haar ontwerpen. Zij werkt ook in opdracht, vindt het een uitdaging om de ideeën en emoties van anderen in bijzondere sieraden of objecten om te zetten.

Voor meer informatie over haar en haar werk zie www.rositavanwingerden.com


De Hoofdwacht is tijdens de Kunstlijn open van 11.00 tot 17.00 uur op zaterdag 6 en zondag 7 november aanstaande.