Spoed!

Sinds 1995 is in het seizoen De Hoofdwacht in het weekend toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers. Dit jaar met een tentoonstelling over Kenau. We zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Openstelling is echter alleen mogelijk indien er gastvrouwen en gastheren aanwezig zijn.

b2ap3_large_IMG_E9016.JPG

De Hoofdwacht is al 100 jaar de zetel van de Historische Vereniging Haerlem.

onderhuis-De-Hoofdwacht.jpg

Steun de member funding van het Onderhuis van de Hoofdwacht! 

 

Film-Hoofdwacht---Wim2.jpg
Door Marius Bruijn en Wim Cerutti

In Corona-tijd en met de 1,5 meter-regel, zijn lezingen en rondleidingen niet of nauwelijks te realiseren. Zo moest de lezing van Wim Cerutti over De Hoofdwacht, gepland voor medio maart vervallen. Dat bracht stadsgids, theater- en tentoonstellingsmaker Marius Bruijn en Haarlem-publicist en historicus Wim Cerutti op het idee om enkele korte films te maken over Haarlemse thema's, waarbij de kijker wordt meegenomen op een historische speurtocht. 

 

b2ap3_large_foto-2.JPG

De jonge muggen heeft kinderen van de Vrije School rondgeleid door de Hoofdwacht en daarna hebben ze zelf de gevelstenenroute gelopen en kregen ze de opdracht om de hoofdwacht te tekenen.

 

kelderproject-IMAG8982-1.jpg

Op 1 november 2018 is de huur van de kelder, oftewel het souterrain of onderhuis, (hierna onderhuis) van De Hoofdwacht officieel ingegaan. 

 

De-Verbeelding.jpg

Expositie van de werken van beeldhouwers Mathilde Loerts en Peter Van Borssum Waalkes in het Onderhuis van De Hoofdwacht.

HVH-logo2012.jpg

U gaat vast af en toe naar een museum, tentoonstelling of andere evenement. 

 

IMG_0824.JPG


Kinderrondleidingen in de Hoofdwacht

'Het is paardenleuk in de Hoofdwacht'. Dat zei een van onze jonge bezoekers, kijkend naar de kaart van het riddertournooi op 't Sant.

 

Kunstlijn-Rode-oortjescollier-Rosita-van-Wingerden.jpeg

In De Hoofdwacht is tijdens de Kunstlijn 2019 werk van tien kunstenaars te zien.