HISTORISCH CAFé 'BESMETTELIJK! 500 JAAR HAARLEMSE ZIEKENZORG'

Op maandag 25 september 2017 staat het volgende Historisch Café op het programma. Ditmaal gaan we in op de ziekenzorgen in Haarlem naar aanleiding van de tentoonstelling in Museum Haarlem (tot en met januari 2018).

Dr. Erwin Kompanje (Erasmus Universiteit Rotterdam) vertelt, gehuld in het pak van een pestdokter met bijbehorend masker, over de Pestepidemie, bestrijding en zorg. Daan van Leeuwen (MA) deed onderzoek naar drie leprozerieën die in de periferie van de handels- en industriesteden Gouda, Leiden en Haarlem. Tijdens deze avond zal hij ingaan op het leven van leprozen en de behandeling van deze zieken in de stad. Zoals u van ons gewend bent zal Bijlsma2Hooglugt de muzikale invulling van de avond verzorgen.

Het Historisch Café in de Commandeurszaal van de Janskerk wordt georganiseerd door Stichting Historisch Schoten, de Vrienden van het Noord-Hollands Archief, de Historische Vereniging Haerlem, Museum Haarlem en het Noord-Hollands Archief.

De kosten voor deze avond bedragen € 4,00. Aanmelden is, in verband met de beperkte ruimte, verplicht en kan via de NHA website