Maak Haarlem blij, houd de Dreef asfaltvrij

Er is op dit moment veel commotie in de stad over het voornemen van de gemeente het historisch deel van de Dreef te asfalteren.

De Historische Vereniging Haerlem heeft zich in hierna weergegeven brief uitgesproken tegen deze plannen.

 

Brief aan de gemeenteraad van Haarlem

De laatste dagen is een grote actie op gang gekomen om de Dreef niet te asfalteren. Hierbij laten wij u weten dat de Historische Vereniging Haerlem zich daar bij aansluit. Wij denken dat het asfalteren van de Dreef een historische vergissing zal blijken te zijn. Gezien de geschiedenis van deze “brede laan”, zoals Van Dale een dreef omschrijft, zou asfalteren getuigen van een gebrek aan historisch besef. Al in de Camera Obscura wordt een wandeling naar de Haarlemmerhout als weldadig omschreven. Toen was het nog alleen een schelpenpad, sinds het begin van de twintigste eeuw een klinkerweg. En dat zou wat de Historische Vereniging Haerlem betreft zo moeten blijven.

Lees verder...

Maak Haarlem blij, houd de Dreef asfaltvrij... Steun de petitie! 

De Stichting Haarlemsbouwplannen strijdt sinds begin 2017 tegen het onzalige plan van de gemeente Haarlem om de Dreef te asfalteren.
Er wordt door de Stichting Haarlemsbouwplannen nu de gelegenheid geboden om uw bezwaren tegen deze asfaltering kenbaar te maken middels het tekenen van een petitie.
De Vereniging Historisch Haerlem steunt deze petitie en moedigt u aan hem te ondertekenen.

De petitie en het de onderliggende motivatie vindt u hier...