Terugblik op de verjaardag van Haarlem

Haarlem 776 jaar is ingetogen gevierd!

Op 23 november vierde Haarlem het 776e jaar van de stadsrechten. In de aanloop naar de verjaardag organiseerde de Historische Vereniging Haerlem op zaterdag 20 november 's ochtends een wandeling langs herbestemde kerken en 's middags een drietal bierproeverijen in Het Onderhuis van De Hoofdwacht.

Op dinsdag 23 november was er zoals gebruikelijk taart in het Noord-Hollands Archief, en graaf Willem II trok met zijn gezelschap door de stad om de Haarlemmers te feliciteren. In de middag hield stadsarcheologe Anja van Zalinge een lezing in het archeologisch museum, dat dit jaar het dertigjarig bestaan viert.

Haarlem 776 jaar
Aan het eind van de middag presenteerde Peter Sprangers zijn boek 'Op zoek naar Haarlemse 17e eeuwse tegels' in het Archeologisch Museum Haarlem waar de burgemeester het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen.

Haarlem 776 jaar image004

Een geslaagde stadsdag te Haarlem op 23 november jongstleden, gevierd in het archeologisch museum, met links burgemeester Jos Wienen, in het midden de auteur van het boek  'Op zoek naar Haarlemse 17e eeuwse tegels', Peter Sprangers en rechts Theo Bottelier van de archeologische dienst