Spaarndam Waterdorp

Uitgave Historische Werkgroep Spaarndam

 

Rik Stapel vertelt over de geschiedenis van de voormalige scheepswerf Stapel en Mary en Han Visser halen herinneringen op aan hun vader, sluiswachter "ome Piet". In juni 1942 maakte Jaap van der Putte als kind een dramatische ontploffing op het Buiten IJ mee, waarbij het doktersechtpaar Deggeller om het leven kwam. Oude tijden herleven in de verhalen over tante Agaath en zwemvereniging De Doodaars en in die over 't Vaartje "tussen nat en droog". Lees hoe het is om te wonen aan het Havenplein, op de Kolk of in de nieuwe wijk SpaarneBuiten. Uiteraard is er ook aandacht voor de geschiedenis van Nova Zembla, Hansje Brinker en de Strontrace.

Spaarndam Waterdorp is geschreven door Thea de Roos-van Rooden met bijdragen van Peter Balm, Robert Dijk, Eggo Tiemens en Willem van Warmerdam. Willem overleed in 2018 en als eerbetoon heeft de werkgroep het boek aan hem opgedragen.

Afbeelding: Woerdersluis vanaf de Pol, Peter Balm - 2019.


Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Spaarndam Waterdorp, naam, adres, telefoonnummer en aantal exemplaren. Prijs: € 17,50