Het onderhuis van De Hoofdwacht

In het vorige nummer van Haerlem Nieuws vertelde ik over de achtergronden van ons kelderproject. Sinds 1 november 2018 huren wij de kelder van de Hoofdwacht, oftewel het onderhuis, zodat wij nu over de gehele Hoofdwacht beschikken.
In het artikel deed ik een oproep aan alle leden om, indachtig het voorstel van de ALV, het project met een bedrag, hoe bescheiden ook te steunen. Een aantal leden heeft al enthousiast gehoor gegeven aan deze oproep, zodat wij nu een kleine € 1.700,- aan donaties (inclusief een tweetal grotere giften) hebben binnen gekregen op de speciale bankrekening voor het onderhuis van de Hoofdwacht.

Inmiddels heeft onze pandbewaarder Pim van Zalingen ook een aantal werkzaamheden in gang gezet om het onderhuis gebruiksklaar te maken. Sinds de kapper uit de kelder vertrokken is, is er namelijk weinig aan de kelders gedaan. Hier en daar steken elektra draden uit de muur, zijn er leidingen afgedopt en zijn er nog sporen van de kappersinrichting te zien. Al deze zaken worden nu gefatsoeneerd en wordt ter beveiliging de steile trap naar de onderste kelder voorzien van een simpele leuning.

Benieuwd hoe het onderhuis eruitziet? Klik hier voor foto's van het onderhuis.

De voorbereidingen voor de historische escape room van de Jonge Muggen zijn in volle gang en er wordt naarstig gezocht naar passend meubilair.
Ook zijn er al contacten geweest over mogelijke subsidiëring en sponsoring van toekomstige projecten en werkt de projectgroep verder aan de plannen voor het onderhuis. Wij hebben besloten dat wij niet meer spreken over de kelder van de Hoofdwacht, maar van het onderhuis. Onder het onderhuis bevinden zich wel twee echte gewelfde kelders.

Graag roep ik u als leden van de Historische Vereniging Haerlem, nogmaals op om - indachtig het voorstel in de ALV - een gift te storten op de speciale onderhuisbankrekening ten behoeve van de inrichting en het organiseren van evenementen in de kelder.
Steun de member funding van het Onderhuis van de Hoofdwacht! Elke gift, hoe klein ook is welkom! Gezien onze ANBI-status, is de gift aftrekbaar van de belasting (uiteraard volgens de hiervoor geldende belastingregels re drempel etc.)

Bij voorbaat dank voor uw gift! Met hartelijke groet,

Martin van Bleek,
Voorzitter

Bankrekeningnummer: NL 92 INGB 0009 0788 25 t.n.v. Historische Vereniging Haerlem met omschrijving gift Onderhuis Hoofdwacht

Punteerapparaat
Crowdfundingscampagne Collectie Enschedé

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://haerlem.nl/