Film over De Hoofdwacht

In Corona-tijd en met de 1,5 meter-regel, zijn lezingen en rondleidingen niet of nauwelijks te realiseren. Zo moest de lezing van Wim Cerutti over De Hoofdwacht, gepland voor medio maart vervallen. Dat bracht stadsgids, theater- en tentoonstellingsmaker Marius Bruijn en Haarlem-publicist en historicus Wim Cerutti op het idee om enkele korte films te maken over Haarlemse thema's, waarbij de kijker wordt meegenomen op een historische speurtocht. 

De eerste film die klaar is, heeft De Hoofdwacht als onderwerp, waarbij Wim Cerutti als gids en verteller optreedt. Er zijn twee versies: een korte versie van 12 minuten en een langere van 28 minuten. Binnenkort volgen het stadhuis (Wim Cerutti) en twee films met Marius Bruijn als gids: over bezwerende metseltekens in middeleeuwse gebouwen en over de Haarlemmermeer stoomspoorlijn die in 1935 werd gesloten.

Vanaf 18 juni staat deze film in de twee versies online op YouTube. Via Haarlem Marketing en de website van de Historische Vereniging Haerlem zijn deze films terug te vinden.

Speciaal voor de leden van de Historische Vereniging Haerlem vindt er een digitale voorvertoning plaats. Woensdagavond 17 juni om 19.30 uur wordt de film na een korte inleiding van de makers via Zoom uitgezonden. Na het bekijken van de film is er gelegenheid om vragen te stellen aan Marius Bruijn en Wim Cerutti.

Bij deze virtuele presentatie kunnen leden van de Historische Vereniging Haerlem aanwezig zijn. Er zijn geen kosten aan verbonden. Deelnemers ontvangen op 17 juni een mail (met inloghandleiding) met de link naar Zoom en het bijbehorende wachtwoord om deel te nemen. Een half uur voor aanvang van de presentatie kan er gebeld worden voor hulp bij het inloggen.

"Bezoekers aan evenementen, georganiseerd door de Historische Vereniging Haerlem, stemmen in met het vastleggen van zichzelf op beeld- en geluidsdragers en de openbaarmaking hiervan. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend."

Werkzaamheden aan De Koepel in Haarlem gestart
Muurschildering

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://haerlem.nl/