De werkgroep Jonge Muggen heeft, in aansluiting op de tentoonstelling in de Hoofdwacht en het Coornhertjaar, een zgn. WebQuest ontwikkeld. Deze is op 31 augustus 2018 feestelijk en officieel geopend door Jur Botter, wethouder van (o.a.) Onderwijs en Jeugd.

Door het filmpje te starten klonk de stem van Dirck Volckerstzoon Coornhert door de ruimten van de Hoofdwacht; hij vroeg zich al overpeinzend af of er na 500 jaar nog wel over hem geschreven zou worden. Leerlingen van het voortgezet onderwijs, voor wie deze WebQuest bedoeld is, daagt hij uit om hem goed te leren kennen en via de opgedane kennis een krantenpagina te produceren.

De WebQuest met deze opdracht is kant en klaar beschikbaar. Dus inclusief bronnenmateriaal, aanwijzingen voor de leerkracht en  15 korte filmpjes met de personen uit zijn directe omgeving: zijn moeder, zijn vrouw, Willem van Oranje, Alva en vele anderen. Het is bedoeld als aanvulling op de lessen geschiedenis, maatschappijleer, Nederlands en vakoverstijgende projecten.  

Wilt u ook eens horen hoe dit klinkt? Klik hier en veel plezier!