Gastvrouwen en Gastheren

De werkgroep gastvrouwen en gastheren.

 

Geschiedenis en taken

Na de restauratie in 1995 is op initiatief van enkele leden de Hoofdwacht niet alleen toegankelijk voor leden, maar ook voor geïnteresseerde (Haarlemse) bezoekers. Dit betreft de beletage en de eerste verdieping. De zolderetage is dat niet, maar bij een bezoek kan wel een blik in de verlichte ruimte geworpen worden.
Onder het gebouw bevindt zich een souterrain en een dubbele kelder. Deze zijn formeel niet in gebruik bij de vereniging. Slechts incidenteel kunnen deze ruimten worden gebruikt. Een bezoek aan deze ruimten behoort daarmee niet tot de reguliere mogelijkheden.
Naast de min of meer vaste inrichting van het gebouw wordt op de eerste etage een jaarlijks wisselende tentoonstelling gehouden van eind april tot en met de laatste zaterdag van september. Voor 2017 is de tentoonstelling gewijd aan de heer Dumont, directeur van Openbare Werken van 1902-1930. In deze periode was hij ook stadsarchitect en stedenbouwkundige. In 2018 is het onderwerp van de tentoonstelling Coornhert.

Om de bezoekers te kunnen ontvangen is een groep vrijwilligers werkzaam als gastheer/gastvrouw op de tijdstippen dat het gebouw is geopend. In het seizoen op vrijdag-, zaterdag en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast incidenteel zoals tijdens de Kunstlijn en de Kerstmarkt. Aan het begin van het seizoen wordt een rooster opgesteld, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen van de betrokken vrijwilligers. Dat kan b.v. zijn: op welke dagen wil staan als ook met wie men graag samen wil werken. Maar ook over het aantal keren dat men wil deelnemen. Voor de een is dat elke week, voor een ander maar 2 of 3 keer per seizoen. Naast de normale dienst wordt gevraagd zich ook een paar keer als reserve beschikbaar te stellen.

  

Tot de taak van de gastvrouwen/gastheren behoren:

· Ontvangst van de bezoekers
· Informatieverstrekking over het gebouw, de vereniging en de tentoonstelling
· Verkoop van artikelen vanuit de vereniging
· Ledenwerving tijdens de openingstijden


Leden

De werkgroep bestaat op dit moment uit de volgende leden:
· Piet Bonfrer (coördinator)
· Daphne Duyne
· Angèle Ferron
· Jeroen van Ginneken
· Dick van Gijlswijk
· Marian van Gijlswijk
· Martie Jense
· Cobie Kamp
· Jan Willem de Kanter
· Jooske Lagerwerf
· Els Mertens
· Mieke Popma
· Willem Rekoert
· Andrea Roosen
· Nicole Schouten
· Marianne van der Straaten
· Hennie Terpstra
· Wop van der Veen
· Lia van Velzen
· Theo Vermeij
· André Vollbehr
· Marianne de Vries
· Maarten van Wamel

 

 

Contact

Interesse om mee te doen?
Neem contact op met Piet Bonfrer, te bereiken
per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of per telefoon (023 5258863)