Profielen Historische Werkgroep

Boudewijn van Os
Voorzitter

Boudewijn is geboren in Surabaya in, toen nog Nederlands Indië, nu Indonesië.

Hij is in 1977 in Delft afgestudeerd als elektrotechnisch ingenieur, met als specialisatie telecommunicatie en informatietechniek.

In zijn carrière heeft hij zich ontwikkeld van inhoudelijk deskundige naar senior manager op het terrein van technologie, bedrijfskunde, financiën en personele coaching.

Zijn belangstelling is sinds zijn middelbare schooltijd vooral uitgegaan naar de geschiedenis van Europa en de ontwikkeling van godsdiensten in het Midden-Oosten en Europa vanuit een niet-godsdienstige benadering.

In 1995 is hij in Haarlem komen wonen en is sindsdien gefascineerd door de rijke historie van Haarlem.

Als lid van de Historische Vereniging Haerlem wil hij zowel inhoudelijk als organisatorisch een bijdrage leveren aan de activiteiten van de Historische Werkgroep.Leny Wijnands- van der Ley
Lid, Historisch geweten

Opleiding: studie Geschiedenis aan de VU, Amsterdam, cum laude 1984,

met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid.

Werkachtergrond:

Na de studie, twee jaar parttime als lector in het wetenschappelijk onderwijs en zeven jaar in het middelbaar onderwijs gewerkt; van mavo tot VWO en van brugklas tot eindexamenklas.

Na een postdoctorale omscholingscursus, onderzoek naar het terugdringen van ziekteverzuim in bedrijven. Een verzuimbeheersingsproject opgezet bij een Haarlems bedrijf. En dit project met succes geïmplementeerd in de functie van Hoofd Personeel en Organisatie en lid van het Management Team. In die hoedanigheid een kwaliteitshandboek voor het hele bedrijf opgezet, waarna ISO certificering volgde.

Nu als vrijwilliger bezig met de geschiedenis van Haarlem. Als gewoon lid en als voorzitter (2002-2011) meegewerkt aan tal van historische publicaties. Zie daarvoor de Publicatielijst van de Historische werkgroep Haarlem op deze site.

Verder, schrijven van fictie (onder meisjesnaam van der Ley): romans, kinderboeken, verhalenbundels. Zie http://lenyvanderley.mysites.nl/.

Ondersteuning van de bibliotheek Zuid-Kennemerland met het opzetten van schrijfkringen in en rond Haarlem. Lid van de redactie van Nederland Schrijft. Jurylid bij de Nationale Schrijfwedstrijd rond de Boekenweek. Als schrijfcoach, ondersteuning aan beginnende schrijvers m/v.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://haerlem.nl/