Video "Haarlem in Vogelvlucht" op de tweede plaats voor de publieksprijs!

Stem nu op Haarlem in vogelvlucht

De tiende editie kon op veel publieksstemmen rekenen!

 De stembussen zijn gesloten en de jury heeft haar stem laten gelden; de top tien van zowel de Publieks- als Juryprijs van de Geschiedenis Online Prijs 2019 is bekend.

 De video "Haarlem in Vogelvlucht" is daarbij zeer verdienstelijk op een tweede plaats geëindigd! Slechts enkele tientallen stemmen kwam deze animatie-video tekort om op een eerste plaats te eindigen. Vanuit een veld met 95 andere inzendingen voorwaar een excellente prestatie!

 Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om historische sociale media-accounts te nomineren.
De shortlist van beide prijzen is zojuist op alfabetische volgorde op de website gepubliceerd.

De winnaars werd bekend gemaakt op donderdag 7 februari in de aula van de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. 

De de historische animatie​-video "Haarlem in Vogelvlucht" werd in het najaar van 2017 gepresenteerd en in de zomer van 2018 stond hij dan ook echt online op YouTube. Dit was een gezamenlijk project van de gemeente Haarlem, het Noord-Hollands Archief, Archeologisch Museum Haarlem en Haarlem Marketing o.a. in samenwerking met onze Historische Vereniging Haerlem. Het resultaat is nog altijd iets om trots op te zijn. De animatie heeft inmiddels meer dan 25.000 views op YouTube en is vijf dagen per week op groot scherm te zien in het bezoekerscentrum Anno Haarlem in het stadhuis. Het bezoekerscentrum heeft in 2018 al 15.000 bezoekers mogen verwelkomen.


Schenken is gunstig
Herinneringen uit de Wederopbouwtijd

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://haerlem.nl/