2019-Mon.Kunst-St.-bavo-met-Vleeshal-Anne-Rose-Oosterbaan-IMG_1378 “Monumentaal Haarlem” door drie Haarlemse Urban Sketchers

Zes kunstenaars en de Haarlemse Urban Sketchers  exposeren in Kunst centrum Haarlem

"Monumentaal" werk

Tot en met 12 oktober a.s. toont het Kunstcentrum Haarlem onder de titel "Stadsgezichten Haarlem en Amsterdam" merendeels bekende maar ook onbekende in het oog springende monumenten(ensembles).

Zes kunstenaars en de Haarlemse Urban Sketchers*) laten U op tekeningen, foto's, litho's en schilderijen zien met welke kleuren en lijnen zij een kenmerkend gebouw of samenstel van gebouwen verbeelden. De Sketchers doen dit niet monumentaal in de betekenis van op groot formaat, maar weten op kleine schaal (bijv. 20 bij 30 cm) in hun tekeningen de ziel van wat Haarlem en Amsterdam betekenis geeft, nl. monumenten, te treffen.

Nog geen "Haarlem kunstwerk" aan de muur? Of steeds vergeten een "Amsterdam kunstwerk" te kopen? Loop naar binnen aan de Gedempte Oude Gracht nr. 117, laat U verrassen, wordt monumenten eigenaar. Meer info op: www.kunstcentrum-haarlem.nl;

*) De Haarlemse Urban Sketchers zijn onderdeel van een wereldwijd netwerk voor beginnende en gevorderde tekenaars die op locatie vastleggen wat zij zien.

Has Kuijpers


“Monumentaal Haarlem” door drie Haarlemse Urban Sketchers
“Monumentaal Haarlem” door drie Haarlemse Urban Sketchers