Leerlingen van College Hageveld geven lezing in Museum Haarlem

Het leek Wisse en Justin een goed plan om voor hun maatschappelijke stage met hun eigen omgevingsgeschiedenis aan de slag te gaan. Zij waren benieuwd naar de verhalen achter de objecten en monumenten die zij in het museum en in de stad aantroffen. De jongens hebben samen onderzoek gedaan en zullen hierover op zondag 2 juni in Museum Haarlem een lezing geven. Iedereen is van harte uitgenodigd om hiernaar te komen luisteren. De lezing is gratis, maar voor het museumbezoek geldt de normale toegangsprijs.

In hun speurtocht welk Haarlems onderwerp zij verder wilden onderzoeken, mochten de leerlingen uit 4 vwo van het College Hageveld zelfs een kijkje in het depot van het museum nemen. Verder zijn zij in De Hoofdwacht, op het Stadhuis, in de Grote of St.-Bavo Kerk en het Noord-Hollands Archief op onderzoek uitgegaan. Over dit onderzoek en nog veel meer zullen de jongens u graag alles vertellen.

Datum: zondag 2 juni
Start lezing: 15:00 uur
Prijs: lezing is gratis. Museumbezoek is € 7, voor Museumkaarthouders gratis.
Om zeker te zijn van een plek is reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gewenst.

Tehuis voor klavecimbels
Europa Nostra Award voor restauratie Koepelkathedr...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://haerlem.nl/