Handschrift Ds. H.A. van Gelder

Aan historisch geïnteresseerden en andere belangstellenden binnen en buiten de VDGH,

Betreft: Handschrift Ds. H.A. van Gelder ‘Het Menniste Haarlem’ digitaal.

Eind 19e eeuw beschreef de Haarlemse doopsgezinde predikant H.A. van Gelder (1825-1899) de vroege geschiedenis van de doopsgezinden in  Haarlem. Zijn omvangrijke en gedetailleerde manuscripten verschenen nooit in druk, maar zijn nu gedigitaliseerd en in mei als webpublicatie beschikbaar.

Graag nodigt de Archief & Bibliotheek Commissie van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente te Haarlem (VDGH) u uit om de feestelijke gebeurtenis van de lancering van de webpublicatie mee te maken op dinsdag 10 mei 2016, vanaf 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) in de Van Braghtzaal (Doopsgezinde kerk, ingang Frankestraat 24, Haarlem). Wij vragen u wel om u aan te melden bij de administratie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Met vriendelijke groet,

namens de organisatoren,
F.J. Hoogewoud
 

Programma


15.00 - 15.30 uur  Ontvangst met koffie/thee

15.30 - 17.00 uur

  1. Welkom en opening door  F.J. (Frits) Hoogewoud, voorzitter ABC
  2. Mechteld Gravendeel, archivaris/bibliothecaris VDGH Ds. Hendrik Arend van Gelder (1825-1899): een biografische schets.
  3. Rineke Verheus-Nieuwstraten, kunsthistorisch onderzoeker Van Gelder als 19e eeuwse (kerk)historicus. In welk perspectief plaatsen we zijn werk?
  4. Mechteld Gravendeel lancering van de webpublicatie
  5. Bezoek aan de bibliotheek, waar boeken uit het bezit van ds.  A.H. van Gelder en door hem bewerkte archiefstukken getoond worden.
  6. Afsluiting  met drank/koffie/thee  

 

Koffie uit Haarlems tuinhuis
De Letterkast van P.J. Prinsen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://haerlem.nl/