Expositie Vitaal Wonen

In het ABC Architectuurcentrum Haarlem is een bijzondere tentoonstelling te zien: Vitaal Wonen, woonvormen voor senioren. "In vier zalen reizen we via de klassieke Haarlemse hofjes en bejaardenhuizen uit de jaren 60 naar heden en toekomst" aldus een passage uit de beknopte brochure.

Wist U dat in Haarlem en omgeving 48 wooncomplexen zijn gerealiseerd van "samen-zelfstandig-wonen" tot "woonzorg" in de huur- of de koopsector en gerealiseerd als herbestemming of als nieuwbouw? Kende U het verhalend onderzoek uitgevoerd door Heren 5 architecten naar woonwensen van senioren in de stad? Had U al eens gehoord van het Platform woongroepen van senioren? Een bezoek aan de expositie die niet alleen qua inhoud interessant is maar ook qua vormgeving, geeft antwoord op deze vragen. De Vitaal wonen krant, expositiekrant Nieuwe Woonvormen voor senioren, gesponsord door de Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn, is voor bezoekers gratis me te nemen.

Ik kan de leden van de HVH, waarin historie, herbestemming en stedenbouw enkele ijkpunten zijn, van harte aanbevelen deze tentoonstelling te gaan zien.
Has Kuijpers

Kleurenwaaiers
Hij is terug

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://haerlem.nl/