Een historisch boek over Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Maar de rijke geschiedenis van Haarlemmerliede en Spaarnwoude mag niet verloren gaan. Lees er alles over in het speciaal hiervoor samengestelde herdenkingsboek (ca. 200 blz.) waarin auteur Frank van de Poll de lezer meeneemt door de historie van dit bijzondere gebied.

 

 

 

Flyervoorkant2Er is lang en veel over gesproken, er zijn tal van informatie-, discussie- en kennismakingsavonden geweest, enquetes gehouden, maar op 1 januari 2019 houdt de Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude als zelfstandige gemeente op te bestaan en is de samenvoeging met de Gemeente Haarlemmermeer een feit. Ook onze voorvaderen hebben diverse samenvoegingen meegemaakt en vrijwel even zoveel splitsingen. Dit, maar ook de rest van het verhaal over de rijke geschiedenis van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude mag niet verloren gaan.

Daarom is historicus Frank van de Poll samen met Historisch Halfweg, de Dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude en de Historische Werkgroep Spaardam bezig met het samenstellen van een herdenkingsboek: Haarlemmerliede en Spaarnwoude - Van veenwildernis tot wonen in het groen. Hij belicht onder meer hoe het gebied in de middeleeuwen in cultuur is gebracht, hoe het water beheerd werd en de dijken werden aangelegd, wat de aanleg van de trekvaart betekend heeft, hoe het gebied bestuurlijk in elkaar zat, wat voor mensen er gewoond hebben en wonen, en vooral: hoe mooi het gebied is.

Dit rijk geïllustreerde herdenkingsboek (ca. 200 blz.) mag u niet aan u voorbij laten gaan. Leuk om cadeau te geven of te krijgen, als verjaardagscadeau of kerstcadeau. Het verschijnt in de 2e helft van december 2018.

 

Klik hier voor de flyer van dit boek

Klik hier voor meer informatie en om het boek te bestellen

Nieuw! WebQuest Coornhert
Coornhert, Willem van Oranje en de Opstand