De Nieuwe Bavo Bloeit

Van 24 tot en met 27 april ondergaat de Nieuwe Bavo aan de Leidsevaart in Haarlem een bijzondere metamorfose. Tijdens het evenement ‘De Nieuwe Bavo Bloeit – voorjaarsbloemen en bloemmozaïeken’ wordt de kathedraal volop in de bloemen gezet, zijn er speciale concerten en online wedstrijden, is er een foto-expositie van Niels Polak en is het nieuwe KathedraalMuseum in de catacomben van de kerk geopend. Ontdek en beleef de Nieuwe Bavo!

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van ‘De Nieuwe Bavo Bloeit – voorjaarsbloemen en bloemmozaïeken’:

Vrijdag 24 april: 17.00 uur entreeprijs 5,00 euro

Indoor bloemenspektakel
De vele bloemmotieven die architect Jos Cuypers (1861-1949) tijdens de bouw verwerkte in de kathedraal, zijn het uitgangspunt geweest voor dit grootse indoor bloemenspektakel tijdens het Haarlemse bloemencorso. Diverse MBO-scholen in de regio zullen in de unieke omgeving van de kerk hun kunsten vertonen onder toeziend oog van Charles van der Voort – de Leidse bloemist die tijdens Pasen traditiegetrouw het Sint-Pietersplein in Rome verandert in een bloemenzee.
Nog een jaar en het middenschip van de Nieuwe Bavo zal volledig gerestaureerd zijn. De bijzondere architectuur en kunstschatten van de op een na grootste kathedraal van Nederland, zijn echter nu al in volle glorie te aanschouwen.

Meer info?
Bekijk het volledige programma, de openingstijden en de entreekosten via www.denieuwebavobloeit.nl en www.rkbavo.nl en like onze Facebook-pagina: www.facebook.com/denieuwebavobloeit.

Met vriendelijke groeten,
 
namens de Nieuwe Bavo,
Stephan van Rijt
 
 

Ondergrondse theaterstukken (vanaf 15 mei)
Koningsleeuwtje onthuld