COV Haarlem bezingt de seizoenen

Op vrijdag 30 oktober 2015 vindt in de grote Zaal van de Philharmonie in Haarlem het jaarlijkse najaarsconcert plaats van de COV Haarlem. Met dit jaar op het programma een avondvullend oratorium: de kleurrijke Jahreszeiten (1801) van Joseph Haydn.

In vier cantates worden de jaargetijden geschilderd vanuit het perspectief van de boeren, wier leven en werken worden bepaald door het zich eeuwig herhalende ritme van de seizoenen. Zaaien en oogsten, de jacht, de druivenpluk en vervolgens de winterscenes, waarbij het leven zich naar binnen heeft verplaatst. Allemaal idyllische schetsen, die worden bezongen door een pachter (Bert van de Wetering – bas), zijn dochter Hanne (Nienke Oostenrijk – sopraan) en de jonge boer Lukas (Falco van Loon – tenor). Het koor, onder leiding van dirigent Harry Brasser, wordt beurtelings als landvolk en jagers aangeduid en de instrumentale begeleiding wordt verzorgd door Het Promenade Orkest.

Aanvang: 20.15 uur. Toegangsprijs € 28, - inclusief garderobe en pauzedrankje.
Kaarten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of de Philharmonie, 023-6121212/www.theater-haarlem.nl.


Lees meer over het ontstaan en de inhoud van Die Jahreszeiten; per seizoen wordt aangegeven hoe Haydn het leven en de emoties van de boeren vertolkt in de diverse zangstemmen en tempi.  

 

Ansichtkaarten, verjaardagskalender en kerstkaarte...
Maak je eigen gevelsteen