Afscheid van Anneke en Marleen

Op donderdag 11 juni 2015 nam de werkgroep Jonge Muggen afscheid van twee rasechte Wie wat bewaart- begeleidsters: Anneke van der Ende en Marleen Steets (resp. sinds 2008 en 2011 lid van de werkgroep). Beiden zijn leerkracht op de Koningin Emmaschool geweest, hadden daar zelfs een duo-baan. Dus toen het aantal schoolbezoeken uitbreidde en we nog een hulp erbij nodig hadden, wist Anneke snel een naam te noemen. Met groot enthousiasme hebben zij onnoemelijk veel kinderen uit groep 4 verteld over de Hoofdwacht en over het bewaren van monumenten. Anneke voelde zich het meeste thuis bij de geldkist met de verzamelingen – waarbij haar meest geliefde voorwerp de oude handgebreide kous was – en Marleen bij het cachot en het verhaal van Job en Jansje. Maar als het zo uitkwam, was het geen probleem de rollen om te draaien. En als de Koningin Emmaschool zich aankondigde, stond het duo dubbel graag klaar.

Niet alleen bij de ontvangst van het Wie wat bewaart, heeft wat!-project hebben beiden zich verdienstelijk gemaakt. Ook als er oudere kinderen op bezoek kwamen in het kader van Open Monumenten Klassendag of de verjaardag van Haarlem, konden we op ze rekenen.
Het is dan ook erg jammer van deze twee lieve juffies afscheid te moeten nemen, maar we hebben begrip voor hun argumenten. Hopelijk vinden we snel goede opvolgsters!

Marjorie Vroom. 

Nederlander waardeert wederopbouwwijken
3d animatie Bakenesserkerk