Afscheid van de werkgroep

Ronald heeft enige jaren het voorzitterschap van de werkgroep bekleed en na het aantreden van Marcel van Heck als zijn opvolger, als lid. Hij heeft altijd een brede kijk gehad op alle aandachtsgebieden van de werkgroep. Zijn grote ervaring in de Haarlemse ruimtelijke ordening was uiteraard een pluspunt. Onlangs heeft hij nog de krant gehaald als één van de initiatiefnemers van de plannen voor de landingsbanen in zee bij Wijk aan Zee.


Gerard heeft ruim 19 jaar deel uitgemaakt van de werkgroep en aan vele onderzoeken en tentoonstellingen meegewerkt. Laatste wapenfeiten zijn o.a. zijn medewerking aan de inventarisatie van en tentoonstelling over de Wederopbouwarchitectuur in Haarlem, en de Dumont tentoonstelling van vorig jaar. Ondanks zijn afscheid van de werkgroep blijft Gerard gelukkig betrokken bij de activiteiten van de Historische Vereniging Haerlem door zijn bijdrage aan de komende tentoonstellingen over de beeldhouwer Hendrik van den Eijnde (1869-1993) welke samen met de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek worden georganiseerd. Op 30 januari j.l. is een oproep in het Haarlems Dagblad verschenen waarin gezocht wordt naar herinneringen aan Van den Eijnde.

Als afscheidscadeau kregen beiden een exemplaar van het recent verschenen boek over woonhuisinterieurs in Zuid Kennemerland. Onder het genot van een hapje en drankje werd daarna nog een tijd nagepraat.

Het Bestuur van de Historische Vereniging Haerlem is Ronald en Gerard dankbaar voor hun jarenlange inzet voor de vereniging en voor de werkgroep Gebouw en Omgeving in het bijzonder!

WIM EGGENKAMP
Misdaad en Straf

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://haerlem.nl/