2021 Bier van alle tijden

Waar: De Hoofdwacht
Entreegeld: Toegang gratis
Gepubliceerd: donderdag 26 augustus 2021 11:25
Hits: 517

In De Hoofdwacht is van 14 augustus tot en met 12 december 2021 op vrijdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur onze tentoonstelling te zien over de brouwgeschiedenis van Haarlem.

 

Brouwgeschiedenis

Vanwege de huidige coronamaatregelen kunnen wij gelijktijdig maximaal 20 bezoekers toelaten. Wij houden dat bij door u bij binnenkomst een kaart uit te reiken die u bij vertrek weer teruggeeft aan de gastvrouw of gastheer. Verder doen wij de coronacheck waaruit blijkt dat u volledige bent gevaccineerd of onlangs negatief getest dan wel corona hebt gehad.* U houdt in ons gebouw onderling 1,5 meter afstand.
Onze trappen zijn dermate smal dat er op elk moment maar één persoon de trappen op of af mag lopen. In het trappenhuis zijn drie butlerspiegels gemonteerd waarmee u kunt zien of er zich al iemand op de trap bevindt.

In de expositieruimte wordt naast het verhaal van de brouwgeschiedenis op panelen ook op film uitleg gegeven over het kuipersambacht, een belangrijke nevenactiviteit naast het brouwen van bier. In de loop van de tijd, wel gedurende de tentoonstelling, vinden er enkele activiteiten in Het Onderhuis plaats, zoals een bierproeverij of spelletjes voor de kinderen. Ook zullen er enkele lezingen worden gehouden zoals over de belevenissen van een kuiper.

U bent gedurende de openingstijden van harte welkom vanaf 14 augustus.
De toegang is gratis.