2014 Tentoonstelling Vrouwen met lef

Waar: Historisch Museum Haarlem
Website: http://www.historischmuseumhaarlem.nl/
Entreegeld: jongeren t/m 18 jaar gratis - volwassenen € 5,00

Tentoonstelling over Kenau en andere Haarlemse heldinnen uit het verleden en heden.

 

Tentoonstelling Vrouwen met lefVanaf 25 januari 2014 is de tentoonstelling Vrouwen met lef - Kenau en andere Haarlemse heldinnen te zien, over Haarlemse vrouwen. die bijzonder zijn, omdat ze iets voor Haarlem hebben betekend, voor de vrouwen in het algemeen belangrijk zijn geweest, veel moed hadden, of een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. De historische vrouwen zijn aangevuld met één hedendaagse Haarlemse vrouw die belangrijk voor de stad is.

De aanleiding van de tentoonstelling is de film over Kenau, die in het voorjaar van 2014 uitkomt, en waarvan de volledige teaser trailer online te zien is, en het recent verschenen boek 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek. 

Het publiek heeft geholpen de inhoud van de tentoonstelling te bepalen en een keuze gemaakt uit een shortlist bestaande uit vijftien historische vrouwen die het waard zijn dat hun verhalen in het museum te zien zijn.

In de tentoonstelling is onder andere aandacht voor Margaret Kropholler, de eerste vrouwelijke architect van Nederland, Amy Groskamp-ten Have, die de Nederlanders etiquette heeft bijgebracht, en de meest bekende Haarlemse heldin: Kenau Simonsdr. Hasselaer.

De tentoonstelling is tot en met 3 augustus te bewonderen in het Historisch Museum Haarlem

 

Gr. Heiligland 47
2011 EP Haarlem