Kennismiddag Joods Erfgoed Noord-Holland

NHA_joods_erfgoed
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
maandag 15 mei 2023

Op 15 mei 2023 organiseren het Joods Cultureel Kwartier, Waterlands Archief, Noord-Hollands Archief en Stadsarchief Amsterdam een kennismiddag over Joods erfgoed in Noord-Holland. Aan de hand van lezingen en parallelsessies kunnen bezoekers kennismaken met verschillende initiatieven rond Joods erfgoed in de provincie. De middag vindt plaats bij het Noord-Hollands Archief in Haarlem en is gratis te bezoeken.

Tijdens deze kennismiddag staat het Joodse erfgoed buiten Amsterdam, de zogenaamde mediene, centraal. Ook buiten Amsterdam kent Noord-Holland namelijk een rijke Joodse geschiedenis. Zo hebben Joodse migranten en handelaren hun stempel gedrukt op steden als Edam, Enkhuizen, Haarlem en Den Helder, en vormen daarmee een belangrijk onderdeel van ons provinciaal geheugen.

De middag bestaat uit twee lezingen en zes parallelsessies met onderwerpen als erfgoed, Joodse begraafplaatsen en Joodse familiegeschiedenis. Iedereen met interesse in Joods erfgoed is welkom.

De middag duurt van 13.00 tot 18.00 uur met aansluitende borrel. Deelname is gratis. Aanmelden is mogelijk via deze link.

Lees verder bij het Noord-Hollands Archief

 
 

Powered by iCagenda