Online lezing Mike Hos vanuit De Hoofdwacht

Schermafbeelding_2021-11-24_om_10.43.30
Categorie
Lezingen
Datum
dinsdag 14 december 2021 20:00 - 22:00
Locatie
Online
Dinsdag 14 december zal Mike Hos naar aanleiding van zijn artikel in het Haerlem jaarboek een online lezing houden over de Joodse gemeenschap in Haarlem. 
 
De directe naoorlogse geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Haarlem is voor velen een onbekende geschiedenis. Na de ontberingen van de oorlogsjaren moesten de overlevenden het Joodse leven in Haarlem weer opnieuw opbouwen. Een zware last die gemeenschap grotendeels zelf moest dragen. 
 
In navolging van het onderzoek van Wim de Wagt en Kees van der Linden, geeft Mike Hos een digitale lezing  waarin hij uiteenzet hoe de eerste vijf jaar van de Joodse gemeenschap er uitzagen. Hoe werd de gemeenschap ontvangen? Welke problemen ondervond deze? 
 
Mike Hos is 26 jaar oud en geboren in Haarlem. Hij heeft Geschiedenis en Stadsgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn interesse gaat uit naar migratiegeschiedenis, Europese Joodse geschiedenis en Haarlemse geschiedenis. In het Haerlem jaarboek van 2020 heeft hij een artikel geschreven. 
 
De lezing begint om 20.00 uur, inloggen kan vanaf 19.30 uur. De lezing is digitaal toegankelijk voor leden en niet-leden van de Historische Vereniging Haerlem, er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van de lezing, aan het eind wordt een vrijwillige donatie gevraagd. 
Aanmelden voor de lezing kan via het volgende formulier: https://forms.gle/ZAJhJUWfKg6vzvBKA
 
 
 
 

Powered by iCagenda