Monumenten behouden en verduurzamen, zo doe je dat

Oost_-_Spaarnwouderstraat_390x240
Categorie
Hoofdwacht Coornhertzaal
Datum
woensdag 18 mei 2022

Van 16 tot en mei 20 mei 2022 organiseert de gemeente met verschillende organisaties in de stad de Week van Duurzame Monumenten. Naast thema-avonden voor monumenteneigenaren opent ook het Monumentenloket van de gemeente haar deuren.

Veel woningeigenaren willen kosten besparen, meer comfort of bijdragen aan een beter milieu. Ook monumenteneigenaren willen dat, maar hoe doe je dat met behoud van monumentale waarden? In de Week van duurzame monumenten staat deze vraag centraal. De gemeente wil monumenteneigenaren informeren en ondersteunen bij het realiseren van hun duurzaamheidswensen. Naast handige tips via social media kunt u thema-avonden bezoeken.

Monumenten behouden en verduurzamen, hoe doe je dat?

Woensdag 18 mei vertelt een specialist erfgoed en duurzaamheid van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed over het verduurzamen van monumenten. Wat valt precies onder de monumentenbescherming en wat kan wel en niet met bijvoorbeeld energie besparen en comfortverbetering? Ook tijdens deze avond gaan ervaringsdeskundigen in gesprek met de aanwezigen. Deze avond vindt plaats bij de Historische Vereniging Haerlem in De Hoofdwacht aan de Grote Markt 17 en is van 20.00 – 21.30 uur, inloop is vanaf 19.45 uur. De toegang is gratis, wel graag aanmelden want het aantal deelnemers is beperkt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 
 

Powered by iCagenda