Optoppen: oplossing voor de woningcrisis?

voorbeeld_optoppen_1
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
vrijdag 9 februari 2024 20:00 - 22:00

Welke architectonische en stedenbouwkundige kansen en bedreigingen zijn er? Is optoppen een slimmere manier om woningen toe te voegen dan hoger bouwen op nieuwe ontwikkellocaties?

Lezing vrijdagavond 9 februari 2024 om 20.00 uur
ABC Architectuurcentrum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP HAARLEM

Haarlem heeft een fors tekort aan betaalbare woningen. Om de wooncrisis op te lossen moet het aantal woningen toenemen. Dat kan ook door optoppen van bestaande gebouwen. Dit gebeurt in Haarlem al af en toe, maar initiatieven zijn vaak kleinschalig en gefragmenteerd. Zou de gemeente optoppen op zo’n manier kunnen en moeten stimuleren dat we er in tien jaar tijd tenminste duizend biobased (gebruik makend van natuurlijke materialen) woningen in Haarlem door toevoegen? Deze en samenhangende vragen staan centraal op vrijdagavond 9 februari in het ABC. De avond wordt georganiseerd en ingeleid door de Haarlemse gemeenteraadsleden Dion Heinis (PvdA), Jacqueline van den Broek (PvdD), Frank Visser (ChristenUnie) en Danny van Leeuwen (Actiepartij).

Datum: Vrijdagavond 9 februari
Tijd: Inloop 19:30 uur, aanvang 20:00 uur
Plaats: ABC Architectuurcentrum, Groot Heiligland 47, Haarlem
De avond is gratis toegankelijk.
Let op: aanmelden is noodzakelijk en dat kan door mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

 
 

Powered by iCagenda