Lezing Dwarsliggers op 27 mei

Zoom lezing door Ivo Zandhuis over zijn boek Dwarsliggers 

 

Onlangs verscheen bij Uitgeverij Verloren als nr. 21 in de Haerlem Reeks: 'Dwarsliggers – stakers bij de Centrale Werkplaats in Haarlem in 1903'. Op donderdagavond 27 mei geeft de auteur van dit boek, Ivo Zandhuis, via Zoom een lezing.

De Centrale Werkplaats van de Hollandsche IJzeren Spoorwegmaatschappij was begin twintigste eeuw met ruim 1.400 werklieden de grootste fabriek van Haarlem. Meer dan de helft van de werklieden gaf op 6 april 1903 gehoor aan de oproep van de vakbonden om het werk neer te leggen als protest tegen de antistakingswetten van de Nederlandse regering. Maar binnen enkele dagen gingen de meesten weer aan de slag. Ivo Zandhuis heeft uitgezocht waarom de ene werkman wel ging staken en de andere niet.

Klik hier om u aan te melden. Deze digitale lezing vindt plaats via Zoom op uw eigen computer. Deelnemers ontvangen na aanmelding de inloggegevens.
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, deze activiteit staat open voor iedereen, ook niet-leden van de Historische Vereniging Haerlem zijn van harte welkom.
Inloggen kan op de avond zelf vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur.