Historisch Café Gaat Weer Door!

Categorie
Activiteiten buiten de Hoofdwacht
Datum
maandag 25 november 2019 20:00 - 22:30

Het Historisch Café van maandag 25 november is gewijd aan de drukkerij Joh. Enschedé. Bij een ingrijpende verbouwing van de Janskerk is ruimte gemaakt voor een permanente tentoonstelling over dit bijzondere Haarlemse familiebedrijf met wereldfaam. Het Noord-Hollands Archief beheert al sinds enkele jaren het omvangrijke archief van Joh. Enschedé. Projectleider van de tentoonstelling Mart van de Wiel zal ingaan op deze unieke collectie. Vervolgens zal Erik van der Kam van De Nederlandsche Bank vertellen over de moderne guldenbiljetten die bij Joh. Enschedé zijn gedrukt. Aansluitend is er de mogelijkheid de tentoonstelling te bezoeken.

Haarlems Dagblad-columnist Frans van Deijl neemt de gesproken column voor zijn rekening. De muziek wordt verzorgd door het trio Bijlsma2Hooglugt, voor deze keer uitgebreid tot een kwintet.

Aanmelding is verplicht en kan via onderstaand formulier.

Het Historisch Café is een avond voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Haarlem en omstreken en wordt elke twee maanden gehouden. Het is een initiatief van het Noord-Hollands Archief en wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Haerlem, de Stichting Historisch Schoten, Museum Haarlem en de Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief. Het Historisch Café trekt gemiddeld ruim 100 bezoekers.

Het officiële programma duurt van 20.00 uur tot ca. 21.30 uur. Na afloop kan er worden nagepraat in het Archiefcafé onder het genot van een drankje. De toegang bedraagt € 4,00.

Klik hier om u aan te melden.

 
 

Alle datums

  • maandag 25 november 2019 20:00 - 22:30

Powered by iCagenda