Lezing Geertgen Tot Sint Jans (Vervalt)

300px-Geertgen_tot_St._Jans_-_De_aanbidding_van_de_koningen_-_Rijksmuseum_SK-A-2150
Categorie
Activiteiten buiten de Hoofdwacht
Datum
dinsdag 28 januari 2020 00:00
Locatie
Frans Hals Museum

Extra lezing op dinsdag 21 januari (inmiddels volgeboekt) en op dinsdag 28 januari (vervalt door te weinig aanmeldingen) 

De beroemde 16de-eeuwse kunstenaar, schrijver en stadsgenoot Karel van Mander noemde Geertgen tot Sint Jans destijds al de belangrijkste Hollandse schilder van de 15de eeuw. Toch geniet deze virtuoze kunstenaar en grondlegger van de schilderkunst in de Noordelijke Nederlanden nauwelijks de bekendheid of roem die hem zonder meer toekomt.

Tegenwoordig zijn er twaalf schilderijen van Geertgen tot Sint Jans bekend. Geen daarvan is normaliter in Haarlem te vinden. Door een bijzondere bruikleen van het Rijksmuseum is het werk De aanbidding van de koningen tot 2 februari 2020 in het Frans Hals Museum te bezichtigen.
 
Dinsdagmiddag 14 januari organiseert de Vereniging Haerlem een lezing over de tentoonstelling Geertgen tot Sint Jans en wel op locatie in het Frans Hals Museum. De lezing wordt gegeven door Aart van der Kuijl de schrijver van Geertgen tot Sint Jans – Het mirakel van Haarlem. Daarnaast worden er andere werken uit de collectie van het museum besproken, zoals de Doop van Christus en de Jeruzalemvaarders van Jan van Scorel, en werken van de maniëristen Cornelis Cornelisz van Haarlem, Goltzius en natuurlijk Karel van Mander.
 
Kosten met museumjaarkaart € 4,- per persoon, niet leden € 6,-.

Zonder museumjaarkaart entreeprijs museum plus € 4,- per persoon, niet leden € 6,-.

 

De ruimte in de pronkkamer is beperkt dus aanmelden is noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kort voor de 14e ontvangen de deelnemers nader bericht over het bezoek.

 
 

Powered by iCagenda