Historisch Café 'haarlem Filmstad'

Categorie
Activiteiten buiten de Hoofdwacht
Datum
maandag 25 maart 2019 20:00 - 22:30

Het Historisch Café van maandag 25 maart is gewijd aan Haarlem als filmstad. Aan het begin van de twintigste eeuw was Haarlem het middelpunt van de Nederlandse filmwereld. Filmjournalist en programmamaker Harry Hosman, co-auteur van het binnenkort te verschijnen boek ‘Haarlem Filmstad’, gaat in zijn lezing in op Hollandia, de filmfabriek bij het Spaarne waar in de jaren tien en twintig van de vorige eeuw tientallen speelfilms ontstonden. Vervolgens zal Henk Maurits, journalist en filmmaker, een lezing geven over Dick Laan als filmmaker. Hierbij zal hij enkele bijzondere filmfragmenten tonen.

Haarlems Dagblad-columnist Frans van Deijl neemt de gesproken column voor zijn rekening. De muziek wordt verzorgd door het trio Bijlsma2Hooglugt, voor deze keer uitgebreid tot een kwintet.


Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

 

 

Het Historisch Café is een avond voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Haarlem en omstreken en wordt elke twee maanden gehouden. Het is een initiatief van het Noord-Hollands Archief en wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Haerlem, de Stichting Historisch Schoten, Museum Haarlem en de Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief. Het Historisch Café trekt gemiddeld ruim 100 bezoekers.

Het officiële programma duurt van 20.00 uur tot ca. 21.30 uur. Na afloop kan er worden nagepraat in het Archiefcafé onder het genot van een drankje. De toegang bedraagt € 4,00.

 
 

Alle datums

  • maandag 25 maart 2019 20:00 - 22:30

Powered by iCagenda