LEZING ZWEMBAD DE HOUTVAART

Dit jaar viert zwembad De Houtvaart zijn negentigste verjaardag. Vele Haarlemmers herinneren zich het schoolzwemmen (ma-wo-vrij en di-do- za zwemmen) in dit bijzondere gebouw uit 1927. Maar in 1986 werd het zwembad met sluiting bedreigd, dankzij protest van actieve zwemmers is dit voorkomen. In 1991 ontstond de Stichting Vrienden van de Houtvaart, die dit jaar een 25-jubileum viert.

Woensdagavond 6 september houden Lia van Velzen (vrijwilliger bij de stichting) en Hans Bakker (bestuurslid van de stichting) een lezing in het archeologisch museum over dit markante zwembad. Lia van Velzen zal vertellen over de geschiedenis, het behoud van het zwembad en de stichting, Hans Bakker zal vertellen over de monumentale architectuur.

De lezing is vlak voor de open monumentendagen gepland zodat u gewapend met verse kennis in het weekend van 9 en 10 september het zwembad kunt bezichtigen. Deze maand is er een publicatie over de Houtvaart uitgekomen van de hand van architectuurhistoricus Wim de Wagt, deze is na de lezing te koop.

Woensdag 6 september 2017, Archeologisch Museum Haarlem, inloop 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur. Kosten: € 3,50, Leden Vereniging Haerlem betalen €3,- Graag aanmelden voor 4 september. Klik hier om u aan te melden.

Dineke Lentz, werkgroep Lezingen en Excursies