HISTORISCH CAFé ‘KOMT DAT ZIEN! KERMIS IN DE NEGENTIENDE EEUW’

Op maandagavond  29 mei 2017 is er weer een Historisch Café. Het thema van deze avond is een voorproefje op de zomertentoonstelling ‘Komt dat zien! Kermis in de negentiende eeuw’ die te zien zal zijn van 1 juli tot en met 10 september 2017.


Directeur van Erfgoedvereniging Heemschut Karel Loeff geeft een inleiding over de kermis in de negentiende en begin twintigste eeuw. Vervolgens geeft Lise Koning, projectmedewerker educatie bij het Noord-Hollands Archief en lid van het projectteam bij de tentoonstelling, een lezing over een viertal boekjes van Van Breugel met daarin tal van rariteiten en freaks. Teke Bijlsma heeft al jaren de kermis in de Haarlemse voortuin staan en spreekt een column uit over dit fenomeen. Het trio Bijlsma2Hooglugt brengt enkele historische liederen ten gehore.

Het Historisch Café is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk.


Het Historisch Café wordt georganiseerd door de samenwerking van het Noord-Hollands Archief, de Historische Vereniging Haerlem, Museum Haarlem, de Stichting Historisch Schoten en de Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief.

In 2017 zal het Historisch Café worden georganiseerd op:

29 mei 2017

25 september 2017

20 november 2017