WAARHEEN VOERT ONS DE JAAREXCURSIE IN 2017?

Bij de presentatie van het jaarprogramma hebben we meerdere opties laten zien voor een mogelijke bestemming. We leggen u twee keuzes voor: Amerongen of Antwerpen.

Amerongen
Op de Utrechtse heuvelrug ligt kasteel Amerongen, deze prachtige buitenplaats heeft een interessante tuinaanleg en het huis is van binnen ook te bezichtigen. Het interieur en exterieur zijn sinds de zeventiende eeuw grotendeels ongewijzigd. Kasteel Amerongen kent een roerige tijd inde zeventiende eeuw. In 1673 wordt het kasteel gevuld met takkenbossen en in brand gezet. In 1685 wordt het huis weer in volle luister hersteld. In 1918 is het huis de tijdelijke woonplaats van de gevluchte keizer Wilhelm II. Amerongen kent een rijke geschiedenis van de prehistorie tot het Duitse keizerrijk en verder. Deze geschiedenis zal door een lokale gids verteld worden, daarnaast is er een rondleiding over het terrein en in de buitenplaats en optioneel kan het tabaksmuseum bezocht worden. Voor de terugreis is er een gezellige afsluiting met een gezamenlijke maaltijd.

Antwerpen
Een andere optie is de Vlaamse stad Antwerpen, deze stad kent net als Haarlem een rijke traditie in textielproductie en bierbrouwen. Er zijn diverse musea over uiteenlopende onderwerpen zoals het Museum aan de Stroom of het museum Plantin Moretus over de geschiedenis van de boekdrukkunst, ook de Haarlemmers niet onbekend. In het Felixarchief zijn het stadsarchief en het restauratieatelier van de archeologische dienst samen ondergebracht in een oud fabriekspand. In het uiteindelijke programma kan wellicht ook plaats zijn voor een bezoek aan het Rubenshuis. Natuurlijk wordt aan het eind van de dag tijd gemaakt voor een gezellige afsluitende maaltijd, met een lokaal biertje.

U kiest
Nu laten we de keuze graag aan u. De excursie zal plaats vinden rond de maand september 2017 en we reizen gewoontegetrouw per bus.  Geef uw mening! Graag voor 1 maart 2017 reageren.

Dineke Lentz, werkgroep Excursies en Lezingen