Welkom bij de Jonge Muggen van de Historische Vereniging Haerlem

De werkgroep is kort na het vieren van het 100-jarig bestaan van de Vereniging Haerlem opgericht om jonge Haarlemmers te laten kennismaken met de rijke geschiedenis van de stad. Om ze te laten beseffen dat de stad waarin zij wonen, naar school gaan en zich vermaken, een stad is waar de geschiedenis letterlijk op straat ligt. Waar de vele monumenten een spannend verhaal kunnen vertellen.
De leden van de werkgroep staan er stuk voor stuk borg voor, dat zij die verhalen, in en rond de Hoofdwacht, op een boeiende manier kunnen overbrengen. 

We bieden mogelijkheden voor bezoek aan de Hoofdwacht, schooleducatieprogramma's en speurtochten in de binnenstad van Haarlem. 

Kijk rustig rond op onze Jonge muggen pagina's.  

Activiteiten

-voor groepen, school en BSO
-speurtochten
-workshops en andere activiteiten

Nieuws en archief

-met de laatste nieuwtjes en verslagen van de afgelopen jaren

Links

-naar instellingen en websites voor jeugdactiviteiten

Contact

Wie zijn wij?

 

 

 

 

 

 

Contact

 

06-29010413 (Andrea)

jeugdhaerlem@gmail.com

Hoofdwacht

Grote markt 17, Haarlem

 

Postbus 1105

2001 BC Haarlem

 

Wie zijn wij?

Een groep enthousiaste vrijwilligers die onregelmatig bij elkaar komt om activiteiten voor de jeugd te ontwikkelen en uit te voeren. 

 

Leden van de groep zijn:

Ingrid Bartels, Ronald van Eden, Andrea Roosen, Guy Rocourt (voorzitter)

Marjorie Vroom (cp bestuur), Corrie Versteeg-Moorlag, Ellen Wolff en Annelies Homburg.

 

Wil je de werkgroep Jonge Muggen helpen met het ontwikkelen van activiteiten, uitvoeren van de activiteiten, denk aan rondleiden, ontvangst in de Hoofdwacht, vertellen bij wandelingen en speurtochten, en assisteren bij andere activiteiten als knutselen, verjaardag van de stad etc. Neem dan gerust contact met ons op! Je bent van harte welkom.