Waar houdt de werkgroep Jonge Muggen zich mee bezig?

De werkgroep is kort na het vieren van het 100-jarig bestaan van de Vereniging Haerlem opgericht om jonge Haarlemmers te laten kennismaken met de rijke geschiedenis van de stad. Om ze te laten beseffen dat de stad waarin zij wonen, naar school gaan en zich vermaken, een stad is waar de geschiedenis letterlijk op straat ligt. Waar de vele monumenten een spannend verhaal kunnen vertellen. De leden van de werkgroep staan er stuk voor stuk borg voor, dat zij die verhalen op een boeiende manier kunnen overbrengen. Vaak gebeurt dat in De Hoofdwacht, de zetel van onze vereniging, waar speciaal voor het bezoek van jeugd een aantal nieuwe elementen is aangebracht. Maar we kunnen ook stadswandelingen en speurtochten aanbieden. Mogelijkheden en resultaten van de werkgroep staan op de website van de Jonge Muggen.


Leer mij Haaarlem kennen Een historische wandeling door het centrum van Haarlem voor basisschool leerlingen groep 5-8. De route start op de Grote Markt en gaat rond de kerk. In 10 kleine hoofdstukken gaat de wandeling langs stadhuizen, koopwaar, architectuur, kunst en uitvinders.
Tijdsduur: ca. 1,5 uur

 

Lees meer...

 

 


Wie wat bewaart, heeft wat! De werkgroep neemt actief deel aan vele Haarlemse initiatieven opeducatief gebied. De werkgroep ErfgoedEducatie van de Stichting Erfgoed Haarlem (een samenwerkingsverband tussen een aantal musea, de Stadsbibliotheek, het Noord-Hollands Archief, de Grote Kerk en de vereniging Haerlem ) heeft het programma ‘Wie wat bewaart, heeft wat!’ voor basisscholen opgezet. Al enige jaren heeft dit programma vele groepen 4 naar de Hoofdwacht gebracht.Nadere informatie: www.wiewatbewaartheeftwat.nl of tel. 023-5115300 (Aureen Harthoorn)

 

StAPPen in de Stad
De werkgroep heeft na het succes met het project ‘Wie wat bewaart, heeft wat!’ voor basisscholen een vervolgproject opgezet. Dit project – StAPPen in de Stad – is bestemd voor groep 8 van het basisonderwijs en de brugklassen van het voortgezet onderwijs. Het doel is leerlingen via een aantrekkelijke app kennis te laten maken met de geschiedenis en het culturele erfgoed van Haarlem. Met deze app trachten wij hen mediawijsheid bij te brengen en zich zelfstandig in de stad te bewegen, kaart te lezen, samen te werken, en ervaring  op te doen met bronnenonderzoek. Niet alles wat op internet te vinden is, is waar: ontrafel daarom maar eens met je smartphone drie bekende Haarlemse legenden!
Klik hier voor de folder en bezoek eens www.stappenindestad.nl


De werkgroep is bereikbaar via:

Jonge Muggen
Postbus 1105
2001 BC Haarlem
Telefoon: 023-5281443 of 06–22588414
E-mail: jeugdhaerlem@gmail.com
Website: www.haerlem.nl/jongemuggen

Leden van de werkgroep

Ingrid Bartels
Ronald van Eden
Annelies Homburg
Guy Rocourt, voorzitter
Andrea Roosen
Monique Veelenturf
Corrie Versteeg-Moorlag
Marjorie Vroom, contactpersoon bestuur
Ellen Wolff